Het COOL traject

Image (4)

Het COOL traject, misschien wel eens van gehoord op de radio of gezien op TV? Het COOL traject is een tweejarige gecombineerde leefstijl interventie waarbij er niet alleen gekeken wordt naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.

Je doet het niet alleen! Groepsbehandelingen staan voorop. Waarom? Dit omdat je ontzettend veel van elkaar kunt leren en elkaar kunt motiveren. Een tweejarig traject klinkt best lang, maar je hebt de tijd nodig om te voorkomen dat je weer in oude gewoontes vervalt. Wist je dat gewoonteverandering gemiddeld 66 dagen kost?

Het traject richt zicht op blijvende gedragsverandering, waarbij iedereen werkt aan zijn of haar eigen geformuleerde doelen met behulp van een leefstijl coach. ‘’Dagelijkse beweging verhogen’’ is bijvoorbeeld een persoonlijk doel. Binnen het traject leer je om dit doel SMART te formuleren, dus ‘’Ik ga komende week 2 dagen met de fiets naar werk, om mijn dagelijkse beweging te verhogen’’.

De groep ondersteunt elkaar in deze persoonlijke doelen en je leert van elkaars ervaring tijdens de groepsbijeenkomsten. Ook kun je tijdens de één-op-één gesprekken bespreken hoe jouw gezonde leefstijl eruit ziet en hoe je daaraan kunt werken.

Gedurende het traject word je bewuster van wat goed is voor jou en je lichaam en hoe jij gezonde keuzes kunt maken. Je krijgt dus geen dieet- of trainingsprogramma, maar inzicht in je gewoonten en hoe je deze kunt aanpassen. 

(oud)Deelnemer: ‘’Ik ben bewust geworden van mijn keuzes en de onderliggende emoties, gedachten en gevoelens hierbij. Daardoor heb ik hier meer grip op gekregen. Door de ondersteuning van mijn leefstijlcoach heb ik doelen bepaald, haalbare acties bedacht en deze ook uitgevoerd. Met resultaat!’’

Als je overgewicht of obesitas hebt en dat voor gezondheidsrisico’s zorgt, wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed via je basiszorgverzekering.

Zet JIJ de stap naar een betere gezondheid? MELD JE DAN NU AAN via 024-2042200 of info@profitt.nl. Op dinsdag 23 mei start de eerste groepsbijeenkomst. 

Locatie: De Triangel, Griftdijk Noord 9b, 6663 AA Nijmegen-Lent

Andere nieuwsberichten