HIIT training Lent

HIIT STAAT VOOR HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING

Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of met rust. Onze uiterst slimme krachttoestellen van EGYM verzorgen al een HIIT training voor je. Wil je een extra boost met cardio apparatuur om bijvoorbeeld dat beetje extraatje af te vallen of simpelweg een betere conditie krijgen, dan is onze 20 minuten cardio HIIT training iets voor jou!

WAT IS HIIT TRAINING?

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust. Praktisch gezegd is een trap omhoog rennen en weer rustig aflopen al een voorbeeld van een HIIT training.

HET HIIT PROGRAMMA VAN HET GYMLOKAAL LENT

De intensiteit van de training kan volledig op jouw niveau afgestemd worden omdat een HIIT training in allerlei vormen en maten te doen is. Los van het feit dat je werkt met intervallen heb je de vrijheid om zelf invulling te geven aan je training. Op deze manier kun je een HIIT training gemakkelijk zelf met ons samenstellen en laten aansluiten bij jouw trainingsdoelen. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten in sprintjes, op de fiets, met krachttraining of combinaties hiervan. Dit alles op onze EGYM kracht en cardio apparatuur. Je kunt variëren in de tijd van de intervallen, de totale duur van de training en de oefeningen die je doet. Deze grote mogelijkheid tot combineren en variëren vinden mensen juist aantrekkelijk.

WAT IS HET VOORDEEL VAN HIIT TRAINING?

HIIT training is vooral een effectieve trainingsvorm. Dat wil zeggen dat je ten opzichte van andere trainingsvormen in minder tijd hetzelfde of zelfs een iets groter trainingseffect kan realiseren. Voor veel mensen is dit een groot voordeel. In termen van afvallen is een HIIT training uiterst effectief, maar dit heeft voornamelijk gewoon te maken met het feit dat je meer energie verbruikt tijdens de training dan dat je op de bank zit. In termen van naverbranding het welbekende afterburning effect ook wel Excess Post-exercise Oxygen Consumption (EPOC) genoemd kun je resultaten verwachten. Voor afvallen is het combineren van HIIT trainingen, leefstijlfactoren zoals voeding en het hebben van voldoende lichaamsbeweging een must!

Waarvoor is trainen volgens het HIIT principe nou goed?

● Verbeteren van je conditie ● Gezond voor je hart ● Verbeteren van je metabolisme en aanmaak van groeihormoon ● Het kost weinig tijd en het is leuk ● Verbranden van vet na je training ● Voor jong en oud Aan de slag met je lichaamssamenstelling en meer spierdefinitie, kracht en uithoudingsvermogen opbouwen via HIIT trainingen? We nodigen je graag uit voor een gratis proefsessie bij het Gymlokaal Lent, zodat je zelf kunt ervaren hoe prettig je kunt trainen bij ons met een HIIT training voor je dagelijks leven, afvallen en/of primaire sport.

Meld je aan voor een gratis proeftraining

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.