Functioneel trainen Lent

FUNCTIONEEL TRAINEN BIJ HET GYMLOKAAL LENT

Wil je meer focus leggen op je dagelijks leven met bewegingen die onderdeel zijn van je dagelijks leven of heb je probleemzones en wil je bepaalde lichaamsgebieden net dat esthetisch extraatje geven? Dan is functioneel trainen iets voor jou!

Functioneel trainen bij het Gymlokaal Lent

Functioneel trainen met focus op je dagelijks leven is een vorm van fitness waarbij de focus ligt op bewegingen die onderdeel zijn van je dagelijks leven. Schiet het in je rug wanneer je bijvoorbeeld bezig bent in de tuin? Of krijg je last van je schouder als je moet serveren bij tennis? Dan is het een goed idee om functionele trainingen toe te voegen aan je trainingen!
Ook wanneer je aan het revalideren bent na bijvoorbeeld een knieoperatie is functioneel trainen heel goed voor je. Door functionele oefeningen uit te voeren stoom je je knie klaar voor de belasting die jouw leefstijl met zich meebrengt. Functioneel trainen bevordert je herstel en de snelheid van jouw revalidatieproces.
Wil je bijvoorbeeld ook extra aandacht schenken aan je billen, core, dijen en/of bovenarmen dan is functioneel trainen echt iets voor jou.

Welke materialen gebruik je bij functioneel trainen bij het Gymlokaal Lent?

Je traint met name met je eigen lichaamsgewicht. Ook kun je kleine materialen gebruiken, zoals gewichten. Begin je oefeningen met een lage weerstand, of met alleen je eigen lichaamsgewicht. Op deze manier kun je je lichaam laten wennen aan de nieuwe vorm van belasting. Wanneer je op deze manier traint, bereik je niet alleen sportieve prestaties. Ook hele alledaagse bezigheden, zoals traplopen, gaan je gemakkelijker af. Wat denk je van het esthetische van de billen, dijen of bovenarmen? Functioneel trainen geeft net dat extraatje om aan die regio’s te werken waar jij nu het juist wilt.

Waarom is functioneel trainen goed voor je om te doen bij het Gymlokaal Lent?

● Je traint meerdere spiergroepen tegelijk in een keten = functioneel
● Het is goed voor de beweeglijkheid van je lichaam
● Het verbetert de aansturing en je coördinatie
● Je bevordert het balans in je lichaam
● Je traint je functionele uithoudingsvermogen
● Het esthetisch extraatje wat je juist wilt in jouw gekozen lichaamsregio!

Aan de slag met functioneel trainen bij het Gymlokaal Lent?

We nodigen je graag uit voor een gratis proefsessie, zodat je zelf kunt ervaren hoe prettig je kunt trainen bij ons in het Gymlokaal Lent voor je dagelijks leven, sport, revalidatie of zelfs dat esthetisch extraatje!

Meld je aan voor een gratis proeftraining

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.