Sportmassage is goed voor lichaam en geest.

sportcare4e2

Wat is sportmassage?

Sportmassage is een krachtige massage die gericht is op het in balans brengen en houden van het lichaam. Bij deze massage is er extra aandacht voor de spieren. Sportmassage zorgt voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling, waardoor afvalstoffen en vocht sneller kunnen worden afgevoerd. Zo kunnen blessures sneller worden hersteld of voorkomen.

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd. Als sportmasseur zorg ik ervoor dat daardoor de spierspanning zal verminderen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Ik zal als sportmasseur altijd in de gaten houden of de sportmassage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal ik altijd met u bespreken waar u behoefte aan hebt. Sportmassage is namelijk altijd maatwerk. U geeft aan wat u met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen, bijvoorbeeld op uw schouders, nek, rug of benen.

Voor wie is een sportmassage bedoeld?

In principe is een sportmassage bedoeld voor mensen die vaak sporten. De massage kan echter ook heel geschikt zijn voor niet-sporters. Sportmassage heeft namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en vermindert daardoor de pijn.

De sportmassage kan ook worden ingezet om uw spieren te activeren, bijvoorbeeld als u een tijdje niets gedaan hebt en (weer) gaat sporten. Een sportmassage kan dus preventief, proactief en reactief ingezet worden.

De effecten van sportmassage: Een sportmassage wordt dus toegepast om het herstel van spieren te bevorderen, pijn weg te nemen en stress te verminderen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling. Ook kan de sportmassage leiden tot een betere nachtrust, een meer positieve mentale toestand en een betere spierspanning.

Afspraak inplannen voor SportCare4U kan via:

Andere nieuwsberichten